<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>
 
Nieuwe Reisadviezen  (bijgewerkt 05-12-2021)
 
Kun je nog op vakantie naar Italie en waar vind je de juiste informatie? Uiteraard gaat je vakantie in Italie er dit jaar anders uit zien.
Hieronder hebben we een korte samenvatting gemaakt die voortkomt uit officiële bronnen. Onderaan vind je een link met de meest gestelde vragen.

Onze accommodatie is kleinschalig en we treffen de gewenste hygiënische maatregelen, houden ons aan social distance en volgen de richtlijnen van de WHO op. We volgen de richtlijnen omtrent communicatie, registratie, schoonmaak en gebruik van het zwembad  van de regio Le Marche. We zullen deze delen met de gasten die bij ons geboekt hebben. 

Grenzen
Er mag vrij naar en in Italie gereisd worden. Het kan zijn dat je aan de grens gecontroleerd wordt op symptomen. 
Restaurants, bars, musea en stranden zijn open, echter met restricties.
In een bar mag je niet met teveel tegelijk en bij een restaurant even van tevoren reserveren.


Voorschriften
In Italië is het landelijk verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer en in afgesloten ruimtes, zoals winkels en musea en wanneer het niet mogelijk is om 1 meter afstand te houden.

Naar het strand
Bij een strandbezoek moet je vooraf een plek reserveren voor een dag(deel). Je naam en telefoonnummer worden geregistreerd, omdat de autoriteiten bij een besmetting snel willen achterhalen wie er op de locatie is geweest.

Bij het strandbezoek is het dragen van een mondkapje verplicht, totdat je op je strandbed ligt. Als je in de zee bent, hoef je het mondkapje niet op. Wel als je naar de bar of het restaurant gaat, of als je met anderen (vreemden) op het strand praat.

Blijf op de hoogte
Als je de reis-app van Buitenlandse Zaken downloadt en Italië favoriet maakt, dan ontvang je een pushbericht als het reisadvies verandert.Raadpleeg https://www.nederlandwereldwijd.nl/…/vrag…/reisadvies-italie voor meer antwoord op veelgestelde vragen t.a.v. het Italiaanse reisadvies.