<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>
 
Nieuwe Reisadviezen  (bijgewerkt 14-08-2020)
 
Kun je nog op vakantie naar Italie en waar vind je de juiste informatie? Uiteraard gaat je vakantie in Italie er dit jaar anders uit zien.
Hieronder hebben we een korte samenvatting gemaakt die voortkomt uit officiële bronnen. Onderaan vind je een link met de meest gestelde vragen.
Onze accommodatie is kleinschalig en we treffen de gewenste hygiënische maatregelen, houden ons aan social distance en volgen de richtlijnen van de WHO op. Op 12 mei hebben we de richtlijnen omtrent communicatie, registratie, schoonmaak en gebruik van het zwembad ontvangen van de regio Le Marche. We zullen deze delen met de gasten die bij ons geboekt hebben. 
Grenzen
Vanaf 3 juni mag er vrij naar en in Italie gereisd worden en de kleurcode van Italie is geel en die is dat nog steeds. Het kan zijn dat je aan de grens gecontroleerd wordt op symptomen. Vanaf  15 juni zijn de grenzen weer open en heb je geen formulier meer nodig om te reizen.
Restaurants, bars, musea en stranden zijn open, echter met restricties. In een bar mag je niet met teveel tegelijk en bij een restaurant even van tevoren reserveren. Ook kunnen we een strandbed met parasol voor je reserveren. 
Vliegmaatschappij Tranavia en Ryanair zijn vanaf 1 juli weer gaan vliegen.
Voorschriften
In Italië is het landelijk verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer en in afgesloten ruimtes, zoals winkels en musea en wanneer het niet mogelijk is om 1 meter afstand te houden. Wat voor soort mondkapje je draagt, maakt niet veel uit. Dat mogen mondkapjes van de drogisterij zijn, maar ook stoffen exemplaren.
Naar het strand
Je kunt weer naar het strand in Italië. Wel moet je vooraf een plek reserveren voor een dag(deel). Je naam en telefoonnummer worden geregistreerd, omdat de autoriteiten bij een besmetting snel willen achterhalen wie er op de locatie is geweest.
Bij het strandbezoek is het dragen van een mondkapje verplicht, totdat je op je strandbed ligt. Als je in de zee bent, hoef je het mondkapje niet op. Wel als je naar de bar of het restaurant gaat, of als je met anderen (vreemden) op het strand praat. We zijn zelf onlangs even naar het strand geweest en vinden dat het er allemaal heel relaxed aan toe gaat.
Blijf op de hoogte
Als je de reis-app van Buitenlandse Zaken downloadt en Italië favoriet maakt, dan ontvang je een pushbericht als het reisadvies verandert.
Raadpleeg https://www.nederlandwereldwijd.nl/…/vrag…/reisadvies-italie voor meer antwoord op veelgestelde vragen t.a.v. het Italiaanse reisadvies.